slagveldstudies 14-18
 
Reakties van lezers
 

Mijn complimenten voor de twee fantastische boeken die u hebt uitgegeven. Ziet er prachtig uit. Via Forum Eerste Wereldoorlog werden de boekjes onder onze aandacht gebracht.
Matthijs

Ik heb de boekjes vandaag ontvangen; heb er wat in gebladerd en ze zien er schiiterend uit; ze lijken wat op de battleground europe boekjes qua formaat en opzet; eerst een 150 blz geschiedenis van de streek die ze belichten, met veel fotos en gekleurde kaartjes. Er is hier geput uit zowel franse en duitse bronnen. Achteraan de boekjes is er een hoofdstuk het slagveld nu, met de monumenten en andere overblijfselen. In het boekje over massiges ook een slagveldwandeling. Er staan duidelijke kaartjes in waar de overblijfselen kunen gevonden worden...kortom, prachtige boekjes voor hun prijs...zeker gezien de geschiedenis van de champagneoffensieven een wat "vergeten front" is waarover niet veel boeken te vinden zijn...
pascal
(http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=14335)

De Champagne slagveldstudies zijn puike werkjes
ze mogen er zijn , daar is veel studie aan te pas gekomen .
Blij ze te hebben ,nu ze nog lezen ,
ipv naar de vele prentjes te kijken .
Bravo aan Aris de Bruijn en JP Maessen
voer voor een fronttoer
Patrick
(http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=14335)

Heb ze inmiddels ook alweer een paar weken. Erg gedetailleerd, uitgebreid en zeker aan te bevelen. Wakkert de belangstelling voor het gebied alleen maar aan.
Reiné
(http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=14335)

Vanmiddag heb ik beide reisgidsen ontvangen.
Fantastisch - zowel wat betreft inhoud als vorm: mijn complimenten!  
Menno

ich habe gestern dein Buch bekommen und dir sofort eine positive ebay-Bewertung gegeben.
Das Buch ist wirklich toll.
Niederländisch ist zwar dem Deutschen sehr ähnlich, jedoch habe ich leider ab und zu Schwierigkeiten den Text zu verstehen.
Aber ich denke mit der Zeit wird mir das immer besser gelingen.
Sehr interessant sind auch die Fotos und Karten.
Uwe

Il est difficile de trouver en France des informations sur ce secteur des combats de la guerre de 14-18 qui semble totalement oublié par nos concitoyens, et est principalement occulté par la bataille de Verdun en 1916 ( Passage obligé, il est vrai, de presque toute l'armée Française !).
Depuis j'ai bien reçu les deux livres qui sont très intéressants et très bien documentés. Quel travail de recherche !
Encore bravo ! 
David

Je viens de recevoir les 2 livres sur la champagne et je vous en remercie car c'est un travail formidable.
Encore merci.

Eric

Je te remercie vivement de ton envoie et nous te présentons toutes nos félicitations pour la création de ta maison d'édition. je trouve que ton livre est bien présenté et surtout riche en documents et notamment de très nombreuses cartes qui permettent de bien suivre. le petit problème est de savoir lire le Hollandais.
Jean-Jacques

Vandaag kocht ik in de boekhandel uw uitgaven. Schitterend werk !  Deskundig en bovendien goed geschreven. Wat niet altijd samengaat. Mogen we nog meer studies verwachten?
Freddy

Je viens de recevoir ton livre ; quel superbe travail, très bien illustré. J'aime surtout les ajouts cartographiques que tu fais et qui sont un très beau travail graphique. Ah si nous t'avions dans les Vosges !!!
Yann

Boekjes binnen, ziet er goed verzorgt uit.
Veel foto's, kaarten en info over wie waar.
Het gaat over de streek, hier vandaan gezien, rechts van Reims.
Verdun is bekent, dit minder (voor mij) en ben er onwetend langs
gereden in het voorjaar. Specifiek gericht op dit deel van Frankrijk,
en de schrijvers weten waar ze over praten, veel onder zoek gedaan,
kortom zeker wel de moeite waard.
Ben
(http://www.worldatwar.nl/Forum/viewtopic.php?t=6065)

Zojuist de twee boekjes ontvangen, heel mooi, ook dankzij de GPS-coordinaten.
Martin

Mijn compliment voor dit boek !!! kunnen ook onze duitse vrienden zoals
Stephan Klink etc  zich nog wat van afsnijden.
Driek

De Western Front Association Nederland is een vereniging van liefhebbers en connaisseurs van de Eerste Wereldoorlog. Ieder jaar organiseren ze een reis naar het oude front. Deze trips worden nauwgezet voorbereid, iets waar bijzonder veel research in gaat zit­ten. Aris de Bruijn en Jean-Pierre Maessen zijn twee leden van de WFA die het terecht doodzonde vonden dat er na afloop van zo'n tocht eigenlijk niets meer met de soms moeizaam bij elkaar gescharrelde gegevens gedaan werd. Ze besloten een door hen ge­organiseerde excursie in de Franse Cham­pagnestreek te bewerken tot twee reisgidsen. Het is bewonderenswaardig hoe buitenge­woon gedetailleerd de informatie in beide boeken is, zeker als de lezer zich realiseert dat het eigenlijk maar een heel klein stukje van het front betreft.
In Massiges. Het eerste jaar vertelt De Bruijn hoe de Franse troepen in september 1914 in de buurt van Massiges aankomen, hoe daar de loopgravenoorlog ontstaat en hoe, ondanks veel verliezen, steeds opniew - tevergeefs - geprobeerd wordt deze patstel­ling te doorbreken.
Maessen laat in zijn Souain Navarin Cham­pagne 1914 -1916 zien hoe het de Fransen ten koste van veel bloed lukt zo nu en dan een klein stukje grond van de Duitsers af te knabbelen, geringe terreinwinst die meestal weer verloren gaat. Hij beschrijft de eerste gevechten rond Souain tijdens de winter van 1914-1915 tot aan de Duitse herovering van de Ferme de Naverin in februari 1916. De Bruijn en Maessen hebben met hun monni­kenwerk een flinke prestatie neergezet werd De boeken zijn prettig leesbaar en zonder meer de moeite waard. Een buitengewone aanvulling op wat er tot nu toe aan WO1-reisgidsen is verschenen. Ze lijken speciaal gemaakt voor degene die af wil wijken van de inmiddels platgetreden paden en echt op ontdekkingstocht wil. Zelfs aan het verstrekken van GPS-posities is gedacht.
Recensie in: De Wereld in Oorlog. Nr.8

 

Reakties altijd welkom op contact@grensland1418.nl